$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

[AANBOD VOOR BEDRIJVEN]_$show=home$type=grid$l=1$c=4$m=0$sn=0

$show=/p/onstaan-beschut-wonen.html$type=grid$l=1$c=5$m=0$sn=0$p=1

$show=/p/aanbod-voor-bedrijven.html$type=grid$l=1$c=9$m=0$sn=0$p=1

Trajecten


Welk traject wordt er afgelegd? Er zijn 3 opties: het oriëntatiehuis, het groepshuis of individueel wonen.

Oriëntatiehuis 

Alle opnames in beschut wonen verlopen steeds in het oriëntatiehuis (Hasselt) en vinden plaats op maandag. In het oriëntatiehuis starten we met een intensieve begeleiding om de overgang tussen de gespecialiseerde voorziening en beschut wonen te ondersteunen en om de nieuwe bewoner te leren kennen.

Samen gaan we op zoek naar de sterkten en kwetsbaarheden op verschillende levensdomeinen in functie van het opstellen van een begeleidingsplan. Vanuit deze doelstellingen is deelname aan de bewonersvergadering en individuele gesprekken verplicht. Deze groepsvergaderingen vinden drie maal per week plaats op maandag en vrijdag in de avonduren. Op woensdag namiddag wordt er gewerkt rond vaardigheidstraining met activiteiten waar de accenten gelegd worden op de mogelijkheden van de bewoner, aansluitend volgt de bewonersvergadering. De dagactiviteit (die verplicht is) dient hierop aangepast te worden.

De periode van verblijf in het oriëntatiehuis is afhankelijk van duur van de verkennende fase en het bereiken van voldoende stabilisatie. Dit betekent dat de verblijfsduur van het oriëntatiehuis individueel kan verschillen.

Groepshuis 

Wanneer de verkennende fase achter de rug is en er voldoende stabiliteit is opgebouwd, kan de bewoner overgaan naar het groepshuis. Deze groepshuizen bevinden zich in de zorgregio’s Hasselt en Genk.

In het groepshuis bestaat de begeleiding uit twee bewonersvergaderingen per week (in de avonduren), gecombineerd met een individueel contact. Deze begeleidingsmomenten zijn verplicht. Deze fase heeft als doelstelling de zelfstandigheid te vergroten en het verder uitdiepen van het individueel begeleidingsplan.

De periode van verblijf in het groepshuis is afhankelijk van de bereikte mate van zelfstandigheid en de behaalde doelstellingen. Deze beslissing wordt door het begeleidersteam genomen.

Individueel wonen 

Wanneer de bewoner zijn/haar doelstellingen gerealiseerd heeft om zelfstandig te kunnen functioneren, maar vindt dat hij/zij nog ondersteuning nodig heeft, kan de bewoner overgaan naar studio wonen.

De klemtoon verschuift van groepsgerichte momenten naar het wekelijkse individueel contact, met ondersteuning van het individuele begeleidingsplan.

Na deze fase zijn er drie mogelijkheden:
  • doorstroming naar de reguliere woonmarkt 
  • doorstroming naar de reguliere woonmarkt met ondersteuning 
  • blijvend verblijf binnen beschut wonen

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/aanmelden-vzw-basis.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/doelstelling.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/voor-wie.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/wat-houdt-de-activering-in.html

$show=/p/aanmelden-beschut-wonen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/aanmelden-beschut-wonen.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/aanbod-voor-bedrijven.html

$show=/p/werking.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/doelstelling-beschut-wonen.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/events.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

aanbod bedrijven,6,aanmelding bewust wonen,1,events,5,faq,7,in de kijker,7,nieuws,7,nieuwsbrief,1,ontstaan beschut wonen,3,slider,4,werking,4,
ltr
item
VZW Basis | Beschut wonen: Trajecten
Trajecten
https://1.bp.blogspot.com/-Gtsix7oPgeA/XO6G2aM5n9I/AAAAAAAAAA8/1C2eOX68DZMCvH_pPfEoTH-gfIl1gdBiACLcBGAs/s640/trajecten%2Bbewust%2Bwonen.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Gtsix7oPgeA/XO6G2aM5n9I/AAAAAAAAAA8/1C2eOX68DZMCvH_pPfEoTH-gfIl1gdBiACLcBGAs/s72-c/trajecten%2Bbewust%2Bwonen.jpg
VZW Basis | Beschut wonen
https://www.vzw-basis.be/2019/05/trajecten.html
https://www.vzw-basis.be/
https://www.vzw-basis.be/
https://www.vzw-basis.be/2019/05/trajecten.html
true
8079035456653460788
UTF-8
Alle posts geladen Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy